Chleb Karkonoski wytwarzamy dawną metodą wielofazowego przetwarzania kwasu piekarskiego, samoistnie fermentującego bez dodatku drożdży. Zaś Chleb Pytlowy – 100% żytni, wytwarzamy tradycyjnie, na zakwasie, bez dodatku pszennej mąki.
Nasze produkty nie zawierają dodatków polepszających i wzmacniających smak ani konserwantów. Zawierają natomiast surowce z naszego regionu, a woda użyta do produkcji chlebów pochodzi ze starego, górskiego ujęcia w Karkonoszach pod nazwą “Śnieżne Kotły”.
Certyfikat Marki Lokalnej nr SDG/29/2016
Urszula i Jan Klejps. Piekarnia „UliJanka”
Piekarnia „ULIJANKA” to my: Ula, Janek i nasi synowie: Mateusz i Tomasz. Wśród naszych wypieków jest Chleb Karkonoski i Pytlowy 100% żytni.
Podobno chleb z natury jest powszedni. Dlaczego więc nasze chleby są wyjątkowe? Piekarnia “ULIJANKA”, to przede wszystkim rodzinna tradycja i wyjątkowe miejsce, w którym je wypiekamy. Przepis jest prosty: szczypta pasji, coś od serca i dawne, sprawdzone receptury.
Wśród naszych wypieków znajdziecie przede wszystkim wypieki regionalne, takie jak: Chleb Karkonoski, czy Chleb Pytlowy żytni. Piec, w którym wypiekamy nasze chleby został zbudowany na początku XX wieku. To połączenie pasji, historii i tradycji.
Galeria foto




Kontakt
Piekarnia „UliJanka”. Pracownia Dobrego Chleba i Ciastek
- Kryształowa 30 | 58-573 Piechowice
- chlebek.ulijanka@gmail.com
- www.ulijanka.pl
- + 48 75 643 68 11